cups printer network setup: boooooooringgggg

Omdat we de zolder aan het verbouwen zijn. Staat de printer ff in een kast en hangt niet aan een pc. Toch moest ik vanochtend heel nodig iets printen. Ja echt heel belangrijk. Het boodschappen briefje :-).

Dus snel maar ff een printnetwerkje opgezet. Waarbij mijn eeepc (Ubuntu 10.04) als printerserver dienst doet. En mijn laptop (opensuse 11.3) als computer waarvanaf ik wil printen.

Bij de setup was het zoeken van een verlengsnoer nog de meest ingewikkelde klus. Voor de rest: eeepc aan, printer aan, pling plong printer gevonden ok schermpje op mijn eeepc. naar de laptop lopen printersetup (yast) opstarten, ok klikken (setup had de netwerkprinter zelf al gevonden). Boodschappenbriefje printen klaar.

Misschien moet ik de commandline toch maar es gebruiken om het wat spannender te maken.

maarruhhhhhh

uche. uche. ‘t is me humm humm nog niet gelukt uche uche om ook te printen vanaf de hummm hummm macbook uche. uche.