cups printer network setup: boooooooringgggg

Omdat we de zolder aan het verbouwen zijn. Staat de printer ff in een kast en hangt niet aan een pc. Toch moest ik vanochtend heel nodig iets printen. Ja echt heel belangrijk. Het boodschappen briefje :-).

Dus snel maar ff een printnetwerkje opgezet. Waarbij mijn eeepc (Ubuntu 10.04) als printerserver dienst doet. En mijn laptop (opensuse 11.3) als computer waarvanaf ik wil printen.

Bij de setup was het zoeken van een verlengsnoer nog de meest ingewikkelde klus. Voor de rest: eeepc aan, printer aan, pling plong printer gevonden ok schermpje op mijn eeepc. naar de laptop lopen printersetup (yast) opstarten, ok klikken (setup had de netwerkprinter zelf al gevonden). Boodschappenbriefje printen klaar.

Misschien moet ik de commandline toch maar es gebruiken om het wat spannender te maken.

maarruhhhhhh

uche. uche. ‘t is me humm humm nog niet gelukt uche uche om ook te printen vanaf de hummm hummm macbook uche. uche.

grub2 *^&$%^$#%$#

Ubuntu doet weer eens hip. En gebruikt grub versie 2. Opensuse nog gewoon ouwe grub. Die snapte ik nog. Deze nieuwe. Die probeert vanalles vanzelf te verzinnen. En als ie dat niet goed doet. Hel op aarde bewegen om dat goed te krijgen. Heel simpel. Ik wil gewoon dat mijn opensuse opstart met splashscreens. dus met ‘splash=silent’. Hebben ze dus de menu.lst uit de /boot/grub dir gehaald en door iets vaags in /etc/grub/nogwat veranderd. Wat dan een of andere /boot/grub/grub.cnf genereerd. Mijn mening: what the f…@#$@#$

Ik wil gewoon /boot/grub/menu.lst .

Wat ze nu verzonnen hebben is niks anders dan ingewikkeld doen om het ingewikkeld doen.

Gelukkig hebben ze wel goede muziek in xrated.