oracle apex met fop

on

En zo was daar weer een verzoek:

Zou jij misschien voor pdf genereren de apache FOP server kunnen installeren.

Zie hiervoor deze link:
De eerste link waar het mee begon: http://carlback.blogspot.com/2007/03/apex-cocoon-pdf-and-more.html

Uiteraard ontstond er een groot vraagteken boven mij, want ik ga uiteraard niet zomaar op een server iets installeren. Want stel je voor zeg. 🙂 Heb maar wat tekst en uitleg gevraagd wat de bedoeling precies was. Het blijkt dus dat als je pdf rapportjes wil genereren vanuit APEX (oracle), dat je dan 3 methoden kunt gebruiken. Twee daarvan zijn commerciele (en dus schreeuwend dure) producten en en derde is de methode middel Apache objecten, aangestuurd via java.

Ik zal vanavond maar eens (of nee morgenavond vandaag  ben ik jarig) dit gaan uitzoeken. Alvast wat linkjes bij elkaargescharreld: APEX + Cocoon = PDF (and more). Waarbij ik volgens mij het volgende moet uitvoeren op onze Ubuntu server
Installing Cocoon on Ubuntu , maar dan wel eerst dit doen (maar dat werkt ook niet in 1 keer)….. ik heb daarvoor maar “deb http://archive.canonical.com/ lucid partner” toegvoegd aan /etc/apt/sources.list.d/java.list:

sudo echo “deb http://archive.canonical.com/ lucid partner” > /etc/apt/sources.list.d/java.list

sudo apt-get update

sudo apt-get install sun-java6-jdk

maven download en install (klik)

wget http://apache.mirror.versatel.nl/maven/binaries/apache-maven-2.2.1-bin.tar.bz2 (in de home dir)

tar -jxvf apache-maven-2.2.1-bin.tar.bz2

Nu is er in de home dir een nieuwe dir aangemaakt apache-maven-2.2.1

copieer deze in zijn geheel naar /usr/local/

sudo mv apache-maven-2.2.1 /usr/local/apache-maven

Vervolgens eentje om niet te vergeten (enviroment variabelen zetten op boot tijd). Dit is vooral belangrijk als het JanHagel (in de zin van canaille) de server weer gaat rebooten. Het gaat hierbij om de M2_HOME=/usr/local/apache-maven/apache-maven-2.2.1 en de M2=$M2_HOME/bin en daarna dit aan het pad toevoegen PATH=$M2:$PATH. (dat van die bin dat mist in het installatiedocument, die had ik zelf maar even erbij verzonnen).

export  M2_HOME=/usr/local/apache-maven/apache-maven-2.2.1

export M2=$M2_HOME/bin

export PATH=$M2:$PATH

Vervolgens heb ik stap 3 van dit document uitgevoerd. Daar wordt gesproken over iets in ~/cocoon$ maar dat moet zijn (tenminste op onze servert) ~/cocoon/cocoon/$

En niet vergeten. Datapump backup scripten.