mixed characters (hoofdletters/kleine letters) en ls

on

Ik had een hele riedel sql scripts gemaakt welke als voorloopletters inl_ hadden. In mijn wijsheid had ik bij een aantal bestanden ook hoofdletters gebruikt (?). Dus een mix van inl_ en INL_. Om een master script te maken voor deze (120) bestanden moest daarom de trucendoos worden opengetrokken. Een vorm van reguliere expressies:

for f in `ls [iI][nN][lL]*`; do echo ${f}; done

die echo kan worden doorgelust naar een bestand (echo ${f} > inl_master.sql). echo ${f} >> inl_master.sql (dom dom dom, wat is er fout aan de doorgehaald versie ).

En dat alles met cygwin. (een linux shell op een windhoos pc).

Let wel dat ook in dit geval inl_master.sql wordt opgenomen in het script. Want onder de bashshell wordt EERST de >> uitgevoerd en daarna pas de ls en de echo. let dus op dat je die inl_master.sql weer verwijderd, omdat je anders een alderaardigste recursief iets krijgt.