dvdauthoren van een menu dag 2

on

Da’s toch nog alheel niet makkelijk dat authoren van een dvd. Tenmniste als je dat wil doen met scripts en niet de gelimiteerde gui-tooltjes. Vanavond het volgende proberen. Eerst met gimp de menustructuur tekenen. Da’s dan ook gelijk de eerste en laatste gui in dit proces.

Bron1: [..]They are named as dvd_menu_background.jpg, dvd_menu_selected.png and dvd_menu_highlight.png, respectively. The background image must be JPEG because it will be converted to an MPEG file later. Menu button selection images must be PNG because they must support transparent layering. The script supports changing these default names to others but the following scripts will not work then. This script is a wrapper script which calls dvdmenu.scm script from Gimp.[..]Create XML-file for spumux which defines the button locations and PNG-images to use in selecting and highlighting menu buttons.[..]

<subpictures>
  <stream>
    <spu highlight="dvd_menu_highlight.png" select="dvd_menu_selected.png" start="00:00:00.00" force="yes">
      <button label="1" x0="56" y0="119" x1="216" y1="250"/>
      <button label="2" x0="280" y0="119" x1="440" y1="250"/>
      <button label="3" x0="504" y0="119" x1="664" y1="250"/>
      [...]
    </spu>
  </stream>
</subpictures>

Daar wordt ook uitgelegd dat een audiotrack moet worden gemaakt (een audiotrack met stilte is al genoeg).

oh mjummie iemand heeft chocotofs gekocht.

Vanavond maar eens even ook een spumux studie gaan doen.

Bron1

Bron2

Bron3

Bron zoveel (met heel oude plaatjes)