kapotte dvd dinges in mijn laptop

on

En maar zoeken en zoeken. En ik maar denken dat er ‘iets’ mis is met de geinstalleerde libdvdread. 2 avonden zoeken op internet. Waarom krijg ik toch van die gare mpeg’s van mijn laptop. Waarom krijg ik foute meldingen in mplayer. Waarom krijg ik foutmeldingen in ffmpeg. Waarom doet avidemux niet wat ie moet doen (zie vorige post)…..

Nou heel simpel vanwege brakke hardware. Ofwel na 6 jaar heeft de dvdspeler in mijn laptop het begeven. Of in ieder geval bij het afspelen van een dvd lijkt kwa beeld alles prima te gaan, maar onder water is alles zo gaar als een door motten opgevreten versleten oude jas.

Dus dvd’tje mee naar zolder naar mijn desktop. En hoppekee in 1 keer. Avidemux knipt de film in stukken van een kwartier. En dat daarbij het beeld en geluid ook nog eens synchroon blijven. YouTube snapt ook weer wat er binnenkomt. En maakt er niet een haperend iets van omdat ik halfgare mpeg’s upload.

Wel even ook belangrijk om te melden. Zowel op mijn leptop als mijn desktop is opensuse linux versie 11.3 geinstalleerd met dezelfde versies van alle mogelijke software.

Dit was dus het gare filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=uLoB_Oc2_U8

En dit is het goeie filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=mmVbNz2TZr4

En voor nu, lekker slapen en morgen gezond weer op!