mount –bind

‘k had er weer eentje. had een ftp server opgezet vsftpd die is dus heel erg secure. een user wordt aan zijn home dir gechrooted. ofwel kan met ftp niet buiten zijn dir kijken. onhandig want de oracle backup dir (datapump) staat naar /var/oracle/backup . En daar zou met ftp niemand bij kunnen komen . dus ik dacht met een softlink moet dat kunnen (ln -s /var/oracle/backup oraback). Helaas kan vsftpd hier niet mee omgaan. Dus afgeschreven. Kwam ik op het grote internet toch de oplossing tegen: mount –bind . hiermee kun je een willekeurige dir naar een andere dir mounten (lees). Moet nu nog wel even uitzoeken of die mount nog bestaat na een reboot van de server. Eigenlijk is het een retorische vraag (antwoord: nee). Zal dus ergens iets moeten opnemen in een bootscrippie.

mount –bind /var/oracle/backup ~/oraback

(wel eerst mkdir oraback uitvoeren).