privacymatters

Zat net te luisteren naar ‘iets’ van Trentemoller, toen me ineens iets tebinnenschoot. Trentemoller had volgens mij ooit eens een soundtrach bij een of ander internetfilmpje gemaakt. Iets met privacy. FF zoeken en ineens had ik zoiets van Oh Ja. Die. privacymatters.nl. Inderdaad weer eens stof tot nadenken. Gaat over hoeveel data er ondertussen van ons automatisch wordt bewaard. Dus niet dat ik Johannes ben en in Zeist woon. Maar meer data hoevaak ik inlog op deze site, of hoe vaak en wanneer ik info over linux lees. Het wordt allemaal bewaard. Mijn belpatroon van mijn mobiele telefoon. Met welke zendmasten ik verbonden was. En dus waar ik mij bevond op deze aarde op een bepaald moment. Dat kan worden gekoppeld aan het gegeven dat ik toen op die plek geld had gepind, terwijl ik net even mijn vriendinnetje belde over wat we gingen eten……….. Enfin veel kijkplezier.

Dit was de eerste link die ik doorkreeg van google toen ik op het onderwerp zocht.

En nu gaan er robot’s het gegeven verwerken dat ik toen ik aan Trentemoller dacht mij bezig ging houden met privacy. Ben benieuwd in wel hokje die computer mij nu gaat plaatsen.